søndag 25. august 2013

En gammel dukkevogn blir som ny del 2

Som noen av dere kanskje husket,tok jeg med meg en gammel dukkevogn fra jobben. Den var ødelagt,manglet skruer her og der,den skulle i bosset. Men jeg såg mitt snitt i å ta den med hjem og pusse den opp. Som dere kan lese på dette  innlegget,så ble jeg ikke ferdig sist gang. Så helgen før selve dagen ble det plutselig litt (!) hastverk med å få den ferdig. Vognen skulle min niese,Sigrid,få til 1 årsdagen sin 16 august, og ettersom jeg ikke hadde gjort noe mer enn malt ett strøk,så måtte min kjære samboer overta jobben. Ikke helt fornøyd,ettersom det var mitt prosjekt,men slik skjer når jeg er på jobb. I stedenfor å male den,hadde vi blitt enig om å spraylakkere den etter å ha sett resultatet av ett strøk maling. Det ble ikke noe fint! Og hvit lakk var kjøpt inn for lenge siden,så min kjære tok med seg vognen en kveld bort på låven og sprayet første strøk. Men med tom boks,måtte vi ut for å kjøpe en ny boks for å få to strøk. Fin ble den,MEN,jeg hadde hele tiden ønsket et lite motiv på den. Og etter å ha lett rundt i mange butikker og på nettett,ble det tilslutt kjøpt inn sommerfugl sjablonger og rosa maling på Panduro i byn. Og min handy man fikset biffen med å trylle frem tre flotte sommerfugler på vognen. De såg faktisk litt 3D aktige ut noen steder. Skruer ble handlet inn og vognen montert. Den ble kjempe flott :) Må bare skryte av han og si han gjorde en kjempe jobb med å få vognen klar til bursdagen til niesen vår.



Min mor hjalp meg med å sy dyne og pute til den. Det var hvit stoff med elefanter i ulik rosa nyanser. I tillegg til en liten blonderemse på dynen. Dukke som passet i vognen hadde og min mor kjøpt til, så vognen skulle ikke stå tom. Så alt i alt ble den kjempe flott :) Og det var en fornøyd 1 åring som tok seg noen ustøe skritt med sin nye vogn :)


fredag 2. august 2013

Tur med Oster

Fjordsteam startet i dag og med det flotte vêret for en dag på sjøen fant ut at vi,jeg og J skulle ta oss en tur med Oster til byn. Den skulle gå gamle ruten fra Bjørsvik til byn,men for å slippe seks timer på båten (kan bli mye for en liten gutt) tok vi båten fra Leknestangen. Herfra skulle det ta ca.tre timer. Vi var oppom Hamre,Valestrandsfossen og Salhus på vei til byn. Før vi kom på var den oppom bla. Ostereidet,Hosanger og Eknes. J som er super hekta på Oster ble super glad for overraskelsen. Og spesielt da han fikk vite at alle de gamle dampbåtene skulle ha felles innseiling i byn. "Da kjem Granvin og" kommer det fra J med et smil rund munnen.
ATLØY
SALHUS
På vei til byn fikk J og Ingeborg, min fetters datter,lov å komme oppå broen og se ut og styre litt. J var stor fornøyd da han maste om dette fra han kom ombord. Han ville opp og styre! Selve innseilingen som var felles tok sin tid,men det var veldig kjekt :) Så anbefaler alle å ta seg en tur med Oster.