400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)
Glasur:
200 g smør (se tips)
2 ss kakao
5 dl melis
Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller snu kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Smør sjokoladeglassuren utover kaken og pynt med ønsket pynt. Skjer kaken i biter, legg på pent fat og server.
Merk at glasuren inneholder smør,så om du vil lage en melkefri kake,må du bytte ut smøret med melkefritt blått margarin. Fungerer kjempe bra.
Og det kjekke er at kaken er fri for melk,egg og soya.
Kaken kan fint fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.